۰۵/۰۲/۱۴۰۳
  ۰۵/۰۲/۱۴۰۳

معنی تمام لغات جدید درس به درس کتاب فارسی سوم ابتدایی

8937 بازدید
فارسی سوم
3.8/5 - (49 امتیاز)

فارسی سوم

کتاب فارسی یکی از کتاب های درسی پایه سوم ابتدایی است که شامل ۶فصل و ۱۷درس می باشد.

  • فصل اول:آفرینش
  • فصل دوم:دانایی و هوشیاری
  • فصل سوم:ایران من
  • فصل چهارم:نام آوران
  • فصل پنجم:راه زندگی
  • فصل ششم:علم و عمل

گذری بر اهداف کتاب فارسی دوره ابتدایی:

کتاب خوانداری: در کتاب خوانداری تاکید بر اندیشیدن ، کار گروهی کردن و گفتگو می باشد . و هدف این کتاب پروراندن مهارت های  شفاهی زبان ( گفتاری ، شنیداری ) بوده که منجر به خوب دیدن ، خوب شنیدن ، خوب خواندن ، و رسیدن به عمق و ژرفا می گردد. نگاه کتاب به دانش آموز  نگاه مهارتی است زیرا ما آموزه های زبان را مهارت می دانیم .بنا بر این خوب دیدن ، گوش کردن دقیق انتقادی و بهره گیری از حواس پنجگانه به گونه ای باید آموزش داده شوند که دانش اموز به پروردگی ذهن برسد .به طور مثال د ر شیوه ی سخن گفتن رعایت بافت آوایی ، رعایت لحن ، رعایت تکیه ها ، مورد تاکید است .چنان که در ابتدای کتاب  نیز این شعر آمده است :»به نام خدایی که جان آفرید ،سخن گفتن اندر زبان آفرید . و هدف از آموزش موارد فوق رسیدن به مهارت های فرا زبانی است .زیرا آنچه از گوش  و چشم می آموزیم  در تفکر به کار گرفته می شود در اولین فرودگاه مهارتهای تفکری به بهتر فکر کردن و درست اندیشیدن می رسیم . و همین نکته ما را به آن جا  می رساند که دانش آموزانی پرسشگر و درسهایی پرسش انگیز فکر کنیم . چنانچه قرآن می فرماید : افلا ینظرون ؟! افلا تدبرون …؟1 دومین فرودگاه بخش نقد و تحلیل است . ایجاد نگرش انتقادی  و نگرش تحلیلی نسبت به محتوا  به گونه ای که در کنار هر متن بتوانیم آن را از نظر لایه های درونی کالبد شکافی کنیم .

کتاب نوشتاری :آنچه در کتاب مهارت های خوانداری گفته و شنیده و گوش داده اند و دیده اند باید بتوانند به نوشتار در بیاورند .عرصه ی نوشتار ، قلمرو مهارتهای دست ورزی است . آنچه ذهن به پروردگی  و مهارت رسانده بود اکنون باید آن ها را روی کاغذ بیاورد .بنابراین آموزه های ذهنی را به نماد های خطی تبدیل می کند، نمادهای نوشتاری را به نماد های دیداری . زیرا دانش اموز در این جا از نمادهای دیداری به نام خط فارسی استفاده میکند.در زبان فارسی  از کوچکترین عنصر سازه ای یعنی کلمه آغاز کردیم ،سپس کلمه را گسترش داده و وازه را آموزش دادیم ،سپس به عبارت ،و از عبارت به جمله و بعد از آن به بند و سر انجام به نگارش انشا  رسیدیم . یعنی اموزه های قلمر نوشتاری ما که ریز مهارت دارد نقطه ی فرجامین آموزش نوشتاری ،خلق و آفرینش انشا است .در واقع انشا تفریحگاه خیال ، ذهن و حواس دانش اموز باید باشد . و کارگاه نویسندگی چراگاه خیال بچه ها محسوب می شود . در این مجال کوچک اجازه دهیم ذهن آن ها به دنبال عواطف و احساسات و خیالات خود باشد .و آنچه را که می یابد به قلم بیاورد .

معنی لغات درس به درس کتاب فارسی سوم ابتدایی تقدیم شما می شود .می توانید با استفاده از لینک زیر دانلود و دریافت کنید.

دانلودمعنی لغات تمام درس های کتاب فارسی سوم ابتدایی

 

نظرات شما ارزشمند است .در پناه خدا موفق  شاد باشید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://ebtedaiha.ir/?p=880
اشتراک گذاری:
واتساپ
مرضیه ذاکری
لیسانس آموزش ابتدایی،دانشجوی ارشد برنامه ریزی درسی،آموزگار 23 سال سابقه کار،سرگروه آموزشی،مدرس،معلم شاخص و سرآمد استانی دارای جلوه های ویژه معلمی سال 1400،عضو انجمن مطالعات برنامه درسی هرمزگان،عضو کارگروه کیفیت بخشی به آموزش اداره آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس،رابط کاربست فناوری در آموزش،رابط سواد دیجیتال، مشغول خدمت در پست مدیر دبستان پسرانه شهید حسین اکبری زاده ناحیه یک بندرعباس
مطالب بیشتر

نظرات

2 نظر در مورد معنی تمام لغات جدید درس به درس کتاب فارسی سوم ابتدایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *