استفاده از جهش تحصیلی کودک الطاف یا اجحاف
سلام و عرض ادب حضور شما بازدیدکننده ی عزیز.
خوش آمدید به سایت ابتدایی ها.
جهش تحصیلی چشم انداز و دور نمایی هست که همیشه ذهن خانواده ها رو به خودش مشغول کرده. بالا رفتن از پله های پیشرفت تحصیلی در کمترین زمان و اخذ مدارک تحصیلی در کوتاه ترین مدت.
اما آیا واقعا جهش تحصیلی یک امتیاز است؟ آیا یک فرصت طلایی است که در اختیار کودک قرار داده شده؟
در این پست قصد داریم از دریچه ای دیگر به جهش تحصیلی نگاه کنیم. پس تا پایان این پست با من همراه باشید.
جهش تحصیلی چیست ؟
هر ساله اداره آموزش و پرورش برای دانش آموزانی که از نظر رشد هوشی یا ای کیو به سطح بالایی رسیدن فرصتی میده که دو پایه تحصیلی را در طول یک سال بگذرانند البته تعیین ای کیوی کودک و میزان توانایی وی بر اساس شرایطی است که تعیین می گردد.
در نظر بگیرید کودکی که استعداد بالایی دارد و با کودکان همسن و سال خود در حال گذران مراحل تحصیلی خود می باشد به یک باره با استفاده از جهش تحصیلی از همسالان خود جدا گشته و در مسیر تحصیلی بالاجبار در کنار دانش آموزانی قرار میگیره که دو سه سال از خودش بزرگتر هستند که این بستگی به تعداد دفعات استفاده از این امتیاز (جهش) دارد.
چنین دانش آموزی در مقاطع بالاتر تحصیلی متوسطه تا چه حد امکان دارد خسته شده و عملکرد دوره ابتدایی را نداشته باشد؟ مسلما این دانش آموزان زودتر از دوستان دوران ابتدایی خود موفق به اخذ دیپلم می شوند ولی خب این سرعت عمل تا چه حد به نفع اونه؟
بیایم و از نظر روحی به این مسیر نگاهی بیانداریم. استفاده از هوش و استعداد های کودک دلبندمان با روش های دیگر هم امکان پذیر هست. کوتاه نمودن ساختار طبیعی رشد کودک، یادگیری سطحی، فشار روانی و خسته کردن او برای زودتر رسیدن به کسب مدرک، می تواند خستگی و زدگی تحصیلی را در سال های بعد برای او رقم بزند.
اجازه دهیم کودکمان در کنار همسالان خود با گروه سنی خود درس خوانده و لبخند و شادابی او را با فشار درسی و تحصیلی تبدیل به حسرت و کسالت نسازیم.
امیدوارم صحبت های من، شما رو اذیت نکرده باشه و در هر تصمیمی که دارید بعد از تحقیق، پرس و جو و ارزیابی میزان هوش و استعداد دانش آموزتون، ان شاالله موفق و سربلند باشید.
خب این بود نکات مهمی که در مقدمه خدمت شما عرض کردم. حالا بریم سراغ:
پایه های جهش تحصیلی در مقطع ابتدایی
در مقطع ابتدایی پایه شروع و پایه اتمام یعنی پایه اول و ششم رو نمیتوان جهشی گذراند. بنابراین پایه های:
اول به سوم
دوم به جهارم
سوم به پنجم
چهارم به ششم
جهش برای بار دوم ( دو بار در طول تحصیل در مقطع ابتدایی)
را می توان به صورت جهشی تحصیل کرد.
زمان ثبت نام برای جهش تحصیلی
پایان خردادماه بعد از صدور کارنامه ی نهایی دانش آموزان
مراحل ثبت نام جهش تحصیلی و نکات مهم
1- اولیای دانش آموزان ابتدایی متقاضی جهش تحصیلی، با مراجعه به مدیر مدرسه، درخواست استفاده از جهش تحصیلی فرزندشان را اعلام می کنند و فرم رضایت نامه را تکمیل می کنند.
دانلود فرم رضایت نامه اولیا جهت جهش تحصیلی👇
2- مدیر مدرسه از طریق سامانه ی سیدا، نسبت به ثبت اطلاعات فردی و خانوادگی دانش آموز متقاضی و تکمیل کاربرگ های مربوطه در سامانه سیدا، پیش ثبت نام انجام می دهد و سپس از طریق سامانه ی سنجش نسبت به نوبت گیری و ارجاع به پایگاه تخصصی اقدام می نماید.
3- ارزیابی هوشی متقاضیان جهش تحصیلی توسط ادارات آموزش و پرورش استثنایی استان ها انجام خواهد شد.
4- پرونده ی متقاضیان جهش چند پایه و خارج از آیین نامه، می بایستی از طریق معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش و شورای عالی آموزش و پرورش بررسی و اعلام نظر گردد تا فرایند نوبت گیری و ارزیابی این گروه از طریق سامانه سنجش سازمان آموزش و پرورش استثنایی انجام پذیرد.
5- اولیـاء دانش آموز متقاضـی جهش تحصـیلی و یا مـدیر مـدرسه مربوطه با ورود به سامانه پرداخت تعرفه، به آدرس h7.iehs.ir/tashkhis/pay وجه دریـافتی بـابت ارزیـابی ذهنی که مطـابق دسـتوالعمل مـالی سـنجش اعلام می شود را از طریق سیستم درگاه پرداخت نمایند.
6- علاوه بر مبلغی که بابت ارزیابی ذهنی در نظر گرفته شـده و از طریق سیسـتم درگاه پرداخت خواهد شد،هر گونه وجه پیشنهادی از طرف مدارس جهت اخذ نوبت برای دانش آموز وجهه قانونی ندارد.
7- مـدیر مـدرسه مربوطه بـا ورود به سامانه سـنجش و وارد کردن کـد رهگیری (کـد پرداخت تعرفه جهش از طریق سیستم درگاه ) نوبت گیری را انجام و دانش آموز را در زمان تعیین شده به پایگاه های تخصصی سنجش معرفی می نماید.
8- مدارک لازم جهت ارزیابی، اصل شناسـنامه دانش آموز و پرینت معرفی نامه عکس دار صادر شده از سامانه سنجش ممهور به مهر مدرسه می باشد.
9- ارزیابی دانش آموزان متقاضـی جهش: از پایه اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم، چهارم به ششم و جهش برای بار دوم با رعایت بخشنامه و سایر مقررات مربوطه در استان انجام می پذیرد.
تبصـره : جهش تحصـیلی از پایه اول به سوم با مجوزکمیسـیون خاص ناحیه / منطقه و جهش برای بار دوم مشروط به اخذ مجوز از کمیسیون خاص استان، سپس ثبت شماره و تاریخ آن در سامانه سیدا می باشد.
10- دانش آموزانی که سال/ سال های گذشـته متقاضـی جهش تحصیلی بوده و حداقل امتیاز لازم را کسب ننموده اند، در صورت تقاضای مجدد در سال جاری، با پرداخت وجه، مطابق دسـتورالعمل مالی برنامه سنجش امسال می توانند بار دیگر مورد ارزیابی قرار گیرند.
11- ارزیابی دانش آموزان توسط آزمایندگان مسلط و مجرب که دارای مجوز از معاونت تشخیص و پیشگیری سازمان آموزش و پرورش اسـتثنایی کشور می باشـند صورت می گیرد. و اسـتانداردهای لازم در خصوص ارتباط اولیه با دانش آموز، مناسب بودن اتاق آزمون، ابزار ارزیابی ودقت در اصول اجرای آزمون رعایت خواهد شد، لذا نتایج حاصل از ارزیابی تحت هیچ شرایطی قابل اعتراض نمی باشد.
12- قبـل از ورود دانش آمـوز به اتـاق آزمـون، احراز هویت دانش آموز از طریق تطـبیق عکس، اخـذ رضـایت نـامه کتبی(مطابق نمونه پیوست مبنی بر آمادگی فرزنـدشان) از والدین با رعایت شـرایط مندرج در کاربرگ تعهد نامه پیوسـت انجام می گردد.
13- نوبت گیری توسط مـدیر مدرسه، پس از پرداخت وجه از طریق سیسـتم درگاه، امکان پذیر می باشد. انجام ارزیابی بدون اخذ نوبت و پرداخت تعرفه در سامانه، ممنوع بوده و امکان پذیر نمی باشد.
14- شرط مقایس رتبه دروس دانش آموز در سال گذشته برای استفاده از جهش تحصیلی مقیاس خیلی خوب می باشد.
15- بعد از اعلام نتیجه تست هوش دانش آموز از سوی اداره استثنایی استان، ارزشیابی از دروس پایه مورد جهش از دانش آموز توسط مدرسه انجام می گیرد و در صورت موفقیت، دانش آموز در پایه ی مورد درخواست ثبت نام می شود.
آدرس سامانه های موردنیاز انجام مراحل جهش تحصیلی
✔ آدرس سامانه پیش ثبت نام جهش ابتدایی
✔ آدرس سامانه پرداخت هزینه جهش
با آرزوی موفقیت برای همه ی فرزندان باهوش و پرتلاش ایران زمین، امیدوارم مطالب بیان شده در این پست برای شما مفید بوده باشد و در تصمیم گیری بهتر شما را یاری نماید.
چجوری باید این پی دی اف هارو بگیرم؟
لایک
منم همین سوال رو دارم
9