ای همه هستی زتو پیدا شده
خاک ضعیف از تو توانا شده
از پی توست این همه امید و بیم
هم تو ببخش و ببخشای ای کریم
عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما بازدید کننده ی عزیز
پروردگار حکیم را سپاس می گوییم که یک سال دیگر برای خدمتگزاری به نظام تعلیم و تربیت میهن عزیزمان ایران، به ما فرصت داد. شکر این نعمت را به جای می آوریم و از درگاه خدای رحمان، توفیق در کارها را خواستاریم.کتاب فارسی پنجم، در ادامه ی کتاب های پایه های قبل و بر پایه ی اصول و اهداف برنامه ی زبان آموزی حوزه ی یادگیری زبان و ادب فارسی تدوین شده است و همسو با گام های پیشین، در مسیر ارتقای مهارت های زبانی حرکت می کند؛ عناصر ساختاری این کتاب، اگرچه با نام های ویژه ی درست و نادرست، درک مطلب، تصویرخوانی و… از هم جد ا هستند، امّا همه ی این اجزا و پاره ها، با هدف کلّی تقویت مهارت شفاهی یا گفتاری زبان فارسی، سازمان دهی شده اند.
اهداف برنامه ی درسی فارسی در پایه پنجم ابتدایی
اهداف برنامه ی درسی فارسی پنجم ابتدایی بر بنیاد عناصر پنج گانه برنامه درسی ملی به شرح زیر است :
- تفکر و تعقل:(تامل،استدلال،تجزیه و تحلیل،نقدو … )
- ایمان و علایق:(پذیرش ،تعبد و التزام قلبی)
- علم:(کسب معرفت ،شناخت،بصیرت و آگاهی)
- اخلاق:(تزکیه،عاطفه،رشد ملکات نفسانی)
- عمل:(کار،تلاش،اطاعت،عبادت،مهارت و…)
عناصر سازنده ی کتاب فارسی پنجم
- خواندن/نوشتن (مهارت های خوانداری)
- مهارت گوش دادن و تربیت سواد شنیداری
- مهارت سخن گفتن
- مهارت نوشتن
- تفکر یکی از مهارت های فرا زبانی
منبع :راهنمای تدریس فارسی پنجم دبستان
مولفان:معصومه خاتمی ، نازیلا بهروان
ویراستار علمی:دکتر حسین قاسم پور مقدم
شعر ستایش در ابتدای کتاب فارسی پایه پنجم آورده شده است.با تاکید بر اینکه ما هر کاری را با نام و یاد خداوند بزرگ انجام می دهیم پس برای شروع کتاب درسی هم اولین درس ما با موضوع و محوریت ستاسش و شکرگزاری از نعمت های خداوند آغاز می شود.در این شعر که از کتاب مخزن الاسرار نظامی انتخاب شده است باید به لحن شعر و خوانش آن توجه ویژه ای داشت.لحن ستایشی مخصوص اشعار و نثرهایی است که در مورد ستایش خداوند است چرا که ستایش فقط و فقط مختص خداست.
شاعر یا نویسنده در این نوع اشعار،متن ها و لحن ها،خداوند را به خاطر آفرینش بی همتا،قدرت بی نظیر و الطاف فراوانش می ستاید.در هنگام خواندن متن های ستایشی، باید حس تقدس خداوندی و رابطه ی بنده با آفریننده رعایت شود،یعنی خواننده با لحنی متواضعانه و نرم خداوند را ستایش می کند. این شعر نوعی مناجات نامه است یعنی راز و نیاز کردن انسان با خداوند که آرامش بخش دل ها می باشد.در این شعر شاعر به عظمت خداوند اشاره می کند و از او می خواهد که نیازش را برطرف کند در حقیقت این شعر بیانگر نیاز شاعر و بی نیازی خداوند است.
نظامی شاعر نامدار ایرانی معروف به نگامی در شهر گنجه از شهرهای امروز آذربایجان به دنیا آمد در جوانی به فراگیری تاریخ و ادب مشغول شد و از آثار او عبارتند است: مخزن الاسرار ( با موضوع اخلاق و پند ) هفت پیکر و اسکندر نامه – لیلی و مجنون –خسرو و شیرین.
قالب شعر مثنوی است . در مثنوی هر بیت قافیه ( کلمات هم آوا آخر مصراع که در چند کلمه مشترک هستند ) جداگانه و مستقل دارد که دست کم دو بیت دارد و حداکثر آن معلوم نیست.
در این پست قصد دارم کلیپ تدریس مفهومی شعر ستایش پایه پنجم ابتدایی همراه با نکات دستوری را در فایل های جداگانه جهت استفاده ی شما عزیزان تقدیم کنم . شما می توانید به راحتی هر کدام از فایل ها را دانلود و مورد استفاده قرار دهید. شایان به ذکر است که بعد از تماشا و دریافت کلیپ تدریس می توانید فایل pdf آرایه های ادبی ،معنی ابیات،کلمات مترادف ،هم خانواده ،تاریخ ادبیات و … مربوط به شعر ستایش را نیز دانلود و مورد استفاده قرار دهید.
کلیپ تدریس مفهومی شعر ستایش پایه پنجم ابتدایی همراه با نکات دستوری
دانلود کلیپ تدریس مفهومی شعر ستایش پایه پنجم ابتدایی همراه با نکات دستوری
آرایه های ادبی ،معنی واژه ها و ابیات شعر ستایش پنجم ابتدایی
امیدوارم تدریس و ارائه نکات مربوط به شعر ستایش مورد توجه و استفاده ی شما قرار گرفته شود..نظرات و پیشنهادات شما سازنده و مفید است.از نگاه زیبای شما سپاسگزارم.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.